workshop fermenteren, kimchi en tsukemono (Finaal)
We nodigen jullie van harte uit voor een boeiende en smaakvolle workshop fermenteren, waar we samen met experte Lieve Ferdinande van Velt de geheimen van Kimchi en Tsukémono zullen ontdekken.
Kimchi wordt in Korea bij ongeveer elk gerecht gegeten. Het is ontstaan als methode om groenten te bewaren, maar dankzij de lokale smaakmakers ontwikkelde het zich tot een ware smaakbom en vinden de Koreanen het onontbeerlijk voor een goede maaltijd. Je zal merken waarom, we gaan Kimchi maken én proeven.
Tsukémono is dan weer een Japanse fermentatietechniek, met korte fermentaties onder druk. Meer of minder bewust wordt deze techniek nog in vele andere keukens gebruikt, bijvoorbeeld om tzatziki (Grieks) of pasta alla norma (Siciliaans) te maken. Ook deze Tsukémono maken we samen en kunnen we de avond zelf al proeven.
Door deze twee technieken toe te passen, leer je alles over fermentaties en hoe je dat veilig kan doen. Lekker wordt het zeker.
mee te brengen: een mesje, snijplank en glazen bokaal (zoals een confituurpot met deksel of een weckpot met beugelsluiting) van 350 tot 500 ml, een keukenhanddoek en eventueel een schort
Datum: donderdag 25 april , locatie (in Zele) nog te bepalen
Prijs: 12€ velt leden ; 15€ niet leden
De workshop belooft niet alleen leerzaam te zijn, maar ook bijzonder smakelijk.
Graag vragen wij je om je deelname vooraf te bevestigen via veltzele@gmail.com.
We kijken er naar uit om samen met jullie te fermenteren en te genieten van heerlijke smaken!